IX. Virágvasárnapi böjti karikázó (2024)

2024. Március 24. 11:15

Farkas Emőke és Kánya Réka irányításával a Kenderkések a Pötörkések, a Csevergő Énekegyüttes valamint a forgórózsások együtt töltik meg kilencedik alkalommal a Kossuth teret. A százvirágszál vasárnapjaként is ismert rendezvény lényege, hogy a tavaszi időszak jellemző táncaival, a karikázókkal, faluhossza járásokkal éltessék a hagyományokat, a tavaszi megújulást, megtisztulást a lányok, asszonyok.

A közös éneklés is tisztítja a lelket, azt pedig száz lány és asszony mondhatja majd el, hogy milyen erőt is jelent, amikor ennyien egyszerre táncolnak és dalolnak. Ki-ki életkora tapasztalatával, női energiáival ad hozzá egy részt a száz(nyi) virágszál vasárnapjához. Mindez arról is szól, hogy szükségünk van egymásra az életben is, és mindannyian tanulunk egymástól: a kicsi a nagytól, a fiatalabb az idősebbtől.

A program 2024. március 24-én, vasárnap 11.15 órakor kerül megrendezésre Tatán, a Kossuth téren a mise és az istentisztelet után.
Karikázni a böjti időszaktól egészen pünkösdig lehetett, viszont soha nem zene kíséri, hanem csak ének. Így lesz ez most is, a hagyományokhoz híven a résztvevők énekelik azokat a dalokat, amelyekre táncolnak.

Vendég: a Pötörke és más, megyei műhelyek.
Szeretettel várunk mindenkit!